dutch vr days

Dutch VR Days 2015

November 2, 2015 devblog, IgnisVR, News no comments

Zaterdag 31 oktober waren we aanwezig op de demo dag van de eerste officiële Dutch VR Days.
Op een van de mooiste locaties die ons land rijk is, met uitzicht over het zonnige Vondelpark te Amsterdam, hebben we honderden mensen mogen begeleiden tijdens hun VR ervaring. Er waren geweldige, grensverleggende en adembenemende ervaringen te zien bij een divers samengestelde groep van enthousiaste VR ontwikkelaars.


Men kon zich bij ons wagen aan een eerste ruimtewandeling rond het International Space Station met uitzicht over de aarde. En kon men zich van hun angst voor spinnen af laten helpen via de vernieuwde Arachnophobia virtual exposure therapy.

De opkomst was een mooie representatie van de bevolking en voor ons een mooie kijk op hoe VR ontvangen kan worden bij een groter publiek. Aan de vaak emotionele en alleen maar dankbare reacties konden we afleiden dat VR mensen echt zal raken en een grote toekomst voor zich heeft. Zodra men de bril en de koptelefoon op had, maakte het niet meer uit of er duizend man om je heen liep. Men was in een verbazingwekkend korte tijd, compleet in hun eigen nieuwe werkelijkheid. Regelmatig gaf men na afloop ook aan zelfs te zijn vergeten waar ze in werkelijkheid waren. Die mate van immersie is natuurlijk precies waar we als VR ontwikkelaar naar op zoek zijn!

Meer informatie is te vinden op dutchvrdays.nl.

2015-10-31 16.58.19 2015-10-31 11.16.12

About the author

Virtual Reality enthusiast born in 1977 in a city called Breda (The Netherlands). Husband and father of two sons. Started programming in 1988. Experience with programming, music production, video production, 3d graphics, 2d design, web development, photography, electronics and hardware.

Join the discussion

Your email address will not be published. Required fields are marked *