Ervaar, leer en beleef jouw virtuele leven via Virtual Reality in Nederland. Laat ons het onmogelijke realiseren en zie je dromen virtuele werkelijkheid worden.


Virtual Reality Content Onwikkeling


  Wij helpen u uw idee voor een virtuele ervaring naar de realiteit te brengen.
  Wij zijn erg gedreven en bedreven in het maken van virtual reality content voor HMD’s zoals de Oculus Rift en de Gear VR. Hierbij ontwikkelen we onze VR ervaringen in C# en gebruiken we Unity3D. Als je op zoek bent naar een betrouwbare ontwikkel partner met passie voor VR in Nederland, zijn wij degene die je zoekt.
  We zijn niet alleen een goede kwalitatieve ontwikkel partner voor het bouwen van virtual reality applicaties, we hebben ook veel conceptuele en technische kennis en kunnen u daardoor binnen de verschillende fasen, van concept tot aan realisatie, ondersteunen bij het verwezenlijken van uw virtual reality project.
  Binnen onze workflow maken we gebruik van de meest moderne tools en onze, op virtual reality gerichte, ‘Firefly’ virtual reality engine. Hierdoor verhogen we onze productiviteit, kunnen daardoor de productie tijd laag houden en de kwaliteit hoog.


Wat is Uw Project


Virtual Reality is van grote waarde binnen simulatie projecten. Geen enkel ander medium kan iemand volledig onderdompelen in een gesimuleerde virtuele werkelijkheid. Het ervaren van de virtuele simulatie met een ‘wide full 3D view’ zal in combinatie met een correct gesimuleerde omgeving enorm bijdragen aan uw trainings-, educatie- of onderzoeksproject.

Door samen te werken kunnen we de beste weg bepalen voor uw project en kunnen we uw simulatie laten draaien in een virtual reality omgeving, met de juiste variabelen, en via de juiste parameters te controleren.

Bekijk de informatie over onze workflow om te zien hoe wij onze projecten uitvoeren en hoe we uw simulatie project samen kunnen realiseren.

| Neem contact op als u meer wilt weten |

Het is geen geheim dat leren door ervaren binnen het gebied van educatie de efficiëntie van het leren aanzienlijk verhoogt. Met virtual reality kun je je studenten onderdompelen in een virtuele leeromgeving. Hier kunnen ze de leerstof bestuderen alsof ze er echt bij zijn. Het is zelfs mogelijk om meerdere studenten eenzelfde leeromgeving te laten delen zodat ze samen kunnen ervaren en leren.

Door samen te werken bepalen we de juiste aanpak voor uw virtuele leerervaring. We kijken hoe we uw studenten op een goede manier in een virtuele leeromgeving kunnen plaatsen en optimaliseren de wijze hoe de leerstof naar VR kan worden gebracht voor een effectieve leerervaring.

Bekijk de informatie over onze workflow om te zien hoe wij onze projecten uitvoeren en hoe we uw educatieve project samen kunnen realiseren.

| Neem contact op als u meer wilt weten |

Binnen het gebied van architectuur of proto-typing laat virtual reality uw klanten of medewerkers de visualisatie objecten op een bijzondere wijze ervaren. Met behoud van schaal, full wide 3D view en volledige immersie krijg je het gevoel echt bij het visualisatie object aanwezig te zijn. Er is geen andere techniek dan virtual reality, die deze wijze van ervaren biedt.

Door samen te werken brengen we uw visualisatie naar VR. Onze workflow ondersteunt conversie van 3D geometrie van bron bestanden uit modelleer software als Revit, Max, Maya en Blender

Bekijk de informatie over onze workflow om te zien hoe wij onze projecten uitvoeren en hoe we uw visualisatie project samen kunnen realiseren.

| Neem contact op als u meer wilt weten |

Virtual Reality wordt al lang gebruikt in gezondheidssector, met name binnen de psychologie. De significante effecten van virtuele exposure therapie zijn door verschillende studies wetenschappelijk gevalideerd. In allerlei gezondheidsprojecten kan virtual reality een belangrijke rol spelen door het beleven van virtuele ervaringen en het reduceren van kosten.

Door samen te werken en ook vanwege de bij ons aanwezige kennis van psychologie, kunnen we de beste manier vinden om uw gezondheidsproject op een effectieve wijze naar virtual reality te brengen.

Bekijk de informatie over onze workflow om te zien hoe wij onze projecten uitvoeren en hoe we uw virtual reality project samen kunnen realiseren.

| Neem contact op als u meer wilt weten |

Omdat virtual reality een volledig nieuwe en onderdompelende wijze biedt content te beleven, heeft virtual reality zeker een plaats verdiend binnen de steeds populairder wordende trans-media projecten. Door de toeschouwer onder te dompelen in de virtuele realiteit van het verhaal, is hij of zij er echt bij terwijl het verhaal verteld wordt. Omdat de toeschouwer midden in het verhaal staat, is de inrichting van de virtuele wereld en het bepalen van het script door de verteller ook een enorme uitdaging.

Door samen te werken kunnen we de beste weg bepalen en uw toeschouwers via virtual reality een onvergetelijke beleving van uw verhaal geven.

Bekijk de informatie over onze workflow om te zien hoe wij onze projecten uitvoeren en hoe we uw virtual reality project samen kunnen realiseren.

| Neem contact op als u meer wilt weten |

Het toepassen van virtual reality binnen gaming is werkelijk een uitdaging. Zaken als virtual reality motion sickness, het integreren van de ‘platte’ user interface in de virtuele 3D wereld, het vinden van de juiste besturingsschema’s en het gebruiken van het kijken als game mechaniek moeten allemaal binnen het project een plaats krijgen. Maar als dit lukt, zal het voor de spelers een onvergetelijke ervaring zijn.

Door samen te werken bepalen we de juiste weg om virtual reality op een goede manier binnen je game toe te passen en je spelers een ervaring te geven die ze lang niet zullen vergeten!

Bekijk de informatie over onze workflow om te zien hoe wij onze projecten uitvoeren en hoe we uw virtual reality game samen kunnen realiseren.

| Neem contact op als u meer wilt weten |


Onze Workflow


  Concept fase


  In de concept fase analyseren we uw concept of helpen we u uw idee om te zetten naar een concept voor een bijzondere virtual reality ervaring. De analyse van het concept is belangrijk omdat dit voor een groot deel de ontwikkelkosten bepaalt. Een virtual reality project kan meestal worden onderverdeeld in de volgende ontwikkelgebieden :


  De Virtuele Omgeving

  De virtuele omgeving is de virtuele 3D wereld waar uw virtuele bezoekers hun ervaring zullen opdoen. Alles wat de bezoekers hier zullen zien, zal worden samengesteld met 3d modellen. De 3d modellen kunnen vaak goedkoop worden ingekocht via websites zoals http://www.turbosquid.com, of we kunnen ze op maat modelleren zodat ze uniek zijn voor uw specifieke project. U kunt zich wel voorstellen dat het met de hand modelleren in vergelijking tot inkoop in een hogere prijs categorie valt, met name door de tijdsduur die met het handmatig modelleren gemoeid is.


  (AI) Gedrag

  Vele elementen in uw virtuele ervaring laten een bepaald gedrag zien. Dit kan het draaien van een klok zijn zodat deze de juiste tijd aangeeft, het bewegen van planten en bomen in de wind, het voorbij vliegen van een vogel zijn of meer intelligent gedrag (AI – artificiële intelligentie) van personen, dieren of andere wezens. Het kan zelfs zo zijn dat specifiek gedrag binnen de omgeving dient te worden opgewekt als reactie op acties van uw virtuele bezoeker. Bepaalde animaties zullen moeten worden opgenomen via motion capture of ingekocht via een dienst zoals http://mixamo.com van Adobe.

  Door het gedrag gaat uw virtuele wereld leven en dit zal de immersie van de bezoeker ten goede komen. Al dit gedrag dient te worden geprogrammeerd. Hierbij gebruiken we meestal standaard componenten gecombineerd met onze virtual reality ontwikkel engine ‘Firefly’. Hierdoor behalen we een hoge mate van productiviteit en blijven de kosten laag.


  Gebruikers Interactie

  In sommige virtuele ervaringen zoals bij virtual story telling of bij een virtual educational is er vaak geen interactie met de toeschouwer. Deze wordt dan door de ervaring – virtual ride – ‘gereden’ en hoeft alleen maar te kijken en te ervaren. In interactieve ervaringen krijgt de bezoeker juist een actievere rol. Er wordt iets van hem of haar verwacht en er dient interactie met de wereld plaats te vinden. Het kan zelfs zo zijn dat er meerdere bezoekers tegelijkertijd (multiplayer) in dezelfde virtuele ruimte verblijven en gezamenlijk met de omgeving en elkaar in wisselwerking treden. Ook de gebruikers interactie dient te worden geprogrammeerd.


  Beheer en monitoring

  Bij de meeste virtual reality applicaties is het belangrijk dat de parameters, die voor een deel de virtuele werkelijkheid, het gedrag en de interactie bepalen, beheersbaar worden gemaakt. Dit zodat u, zonder extra programmeerwerk, zelf deze parameters en daardoor de ervaring kunt bijstellen en optimaliseren. Ook kan het in sommige situaties wenselijk zijn dat er via een tweede monitor of een tablet met de ervaring kan worden meegekeken of dat er direct invloed op de ervaring kan worden uitgeoefend terwijl de virtuele bezoeker zijn virtuele werkelijkheid ervaart. Het registreren van data vanuit de ervaring voor analyse is voor bepaalde projecten ook mogelijk.


  Aan het eind van de concept fase maken we voor u een offerte, gebaseerd op de benodigde ontwikkel onderdelen. Meestal stellen wij de offerte zo samen dat u zelf kunt kiezen welke onderdelen u wel, later (groei model) of niet wenst mee te nemen en zo een juiste afstemming kunt vinden op uw budget.


  Ontwikkel fase


  Als we de ontwikkeling starten, maken we meestal een http://basecamp.com project. Hiermee kunnen we gedurende het project online met elkaar communiceren en bestanden uitwisselen. Transparante en regelmatige communicatie is voor ons erg belangrijk.


  We beginnen eerst aan het opbouwen van de virtuele omgeving met de ingekochte of gemodelleerde 3d objecten. Ingekochte objecten moeten vaak worden geoptimaliseerd omdat een vloeiende virtuele ervaring op de moderne HMD’s zoals Oculus Rift en Gear VR een zeer hoge framerate (75fps) vraagt. Daarnaast maken we PBR (Physically Based Rendering) materialen voor de objecten zodat we een zo realistisch mogelijke virtuele wereld kunnen neerzetten. Wij gebruiken Allegorithmic’s Substance Designer en
  Substance Painter binnen onze workflow om deze materialen te maken.


  Als het samenstellen van de wereld zijn einde nadert, wordt er aan de belichting gewerkt en in meerdere passes geoptimaliseerd. Dit is belangrijk om de juiste immersie verhogende sfeer te krijgen. Zaken als global illumination en reflecties zullen hier worden geïmplementeerd. In deze fase zult u, door gebruik te maken van een HMD zoals de Oculus Rift of de Gear VR, al een virtueel bezoek aan uw wereld kunnen brengen. U zult alleen nog weinig activiteit ervaren.


  Vervolgens gaan we het gedrag programmeren. De regels, beheersbare parameters, netwerk code in geval van multiplayer en monitoring zullen dan worden ontwikkeld. Nu zal uw virtuele ervaring stapsgewijs steeds meer tot leven komen en uitgroeien tot een bijzondere virtuele belevenis.


  We delen de productie fase altijd op in milestones en gebruiken deze om tussen versies op te leveren tot aan de finale versie. Hierdoor blijft u betrokken bij de ontwikkeling, ziet u de progressie en kunt u op tijd uw feedback geven.

  Onderhoud fase


  In de onderhoudsfase lossen we gevonden bugs op en geven advies voor verbeteringen. Als er nieuwe technieken beschikbaar komen, zullen we u adviseren om aanpassingen of uitbreidingen te laten maken als deze relevant zijn voor uw project. Als u iets nieuws wenst of een uitbreiding staan we klaar om uw weer in een nieuwe concept fase te begeleiden. Nieuwe voor u relevante technieken blijven we ook na de onderhoudsfase actief monitoren.

Onze diensten


Interactive VR Content Ontwikkeling

Met onze Firefly Engine, ontwikkeld in Unity3D, maken we interactieve virtual reality content, waarmee we uw project naar de Oculus Rift of een andere HMD’s kunnen brengen.

360 Spherical VR Cinematics

Binnen elke virtual reality ervaring die we bouwen kunnen we via ‘scripting’ een voorbepaald scenario afspelen en deze opnemen als een 360 graden spherical monoscopische of stereoscopische video.

VR Consultancy

Laat ons uw team helpen bij het zo optimaal inrichten van uw ontwikkelingsprocessen en het realiseren van uw virtual reality projecten voor de Oculus Rift en andere HMD’s.

Getuigenisen


 • Virtual Spacewalk van IgnisVR uit Nederland is een van de mooiste spacewalk simulaties  die op dit moment beschikbaar is voor de Oculus Rift HMD.
  Gert-Jan Brok
  Gert-Jan BrokEigenaar Fantazm Games
 • Wanneer je Virtual Reality zegt, zeg ik IgnisVR! De beste partner voor het ontwikkelen van virtual reality ervaringen die je in Nederland kunt vinden.
  Dennis van Haazel
  Dennis van HaazelOprichter IgnisVR
 • Ongelooflijke virtual reality ervaringen. Ze bedenken, ontwikkelen en leveren!.
  Wouter Vergeer
  Wouter VergeerCEO Ximon Media BV.
 • Virtual Reality biedt allerlei nieuwe mogelijkheden. Wij zullen uw virtual reality project dragen richting succes in deze nieuwe markt die aan het ontstaan is.
  Martijn Segers
  Martijn SegersOprichter IgnisVR
 • De virtual reality ervaring was echt volledig mind blowing. Had niet verwacht dat het zo’n beleving zou zijn!
  Jan Beekwilder
  Jan BeekwilderCEO Innoyou BV.

 • Unity
 • Firefly Unity3D Framework